Despre noi
Railport Arad

Despre noi

Terminalul intermodal Railport Arad, parte a Curtici Cargo Center, este cel mai mare și cel mai modern terminal interior din România și de asemenea unul dintre cele mai mari din regiunea Europei Centrale și de Est.

Cu o investiție inițială de 11 milioane EUR, activitatea a început în 2009. În 2016 a fost implementată cea de-a doua fază de construcție în valoare de 9 milioane EUR.

Railport Arad aparține de Trade Trans Group (71%) și de Rail Cargo Group (29%).

Railport Arad
Date despre capacitatea terminalului
  • Suprafață totală: 10,3 ha
  • Suprafață construită: 9 ha
  • Capacitate totală de depozitare: încărcate / goale 3.000 TEU
  • Parcare pentru remorcile care vor fi expediate feroviar
  • Linii feroviare: 5 linii, mai lungi de 600 metri fiecare sub macara și 2 linii pentru parcarea garniturilor de vagoane
  • Utilaje: 3 macarale RTG și 3 reach-stackere, ceea ce înseamnă o capacitate anuală de ridicare de 170.000 de TEU. Cele 3 camioane de terminal servesc la mutarea semiremorcilor între trenuri și spațiile de depozitare.
Railport Arad
Misiunea noastră
Railport Arad se angajează să fie o soluție viabilă în procesul transportului combinat și dorește să ofere o alternativă ecologică de transport pentru traficul intermodal din regiune, contribuind la strategia europeană de a transfera fluxurile de mărfuri de pe șosea pe calea ferată.
Railport Arad
Viziunea noastră
Railport Arad dorește să joace un rol esențial ca operator de terminal în regiunea Europei Centrale și de Est, concentrându-se pe deservirea atât a traficului continental, cât și a celui intercontinental și dorind să devină un și mai mare hub al transportului de marfuri dintre Europa de Vest și de Est, cât și spre Turcia de asemenea.
Railport Arad
Localizare